Livetstid

Några rader om mig

Mina bilder

 

Jag heter Ingegärd Malmberg Bohlin och är pensionär sedan två år. Inom mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat inom vården som sjuksköterska, distriktssköterska och vårdlärare. Det har gett mig många intressanta inblickar i människors olika livssituationer och jag har haft förmånen att få dela mångas livsöden. Ett intressant, givande och berikande yrkesliv. Trots detta har min fritid alltid varit det viktigaste i mitt eget liv. Av den anledningen har jag länge längtat efter pensionärstillvaron. Det är en höjdare att få sätta sin egen agenda för dagen utan bestämda tider att passa. Vilken förmån att få vara pensionär i Sverige! Syssla med det man älskar att göra och ändå få betalt!

Skapandet i olika former har alltid varit en drivkraft för mig.

När jag flyttade in i mitt gamla föräldrahem fanns mors vävstol där. Den sattes upp och sedan dess har den aldrig plockats ner. Det är nu snart trettio år sedan. Jag väver mattor, vepor, gardiner, kuddar, bildväv och annat som lusten inbjuder till. Det är en fantastisk känsla att få sitta i vävstolen och skapa. Tid och rum försvinner.

Trädgården är också en källa till mycket nöje och förströelse. Världens bästa terapi, både fysiskt och mentalt. Lyckan är fullkomlig när man får upp ett helt rotsystem av kvickrot, liksom naturligtvis att se hur blommor, morötter, potatis, sallad, dill och ärtor tittar upp efter vårsådd.

Naturen gör också egna konstverk. Går man i skog och mark hittar man alltid någon förvriden gren eller utväxt som man kan ta med hem. Det enda som krävs är vakna och seende ögon för ”naturlig” konst. På senare år har jag också börjat så smått med lite akvarellmålning.

 

Skrivandet har alltid varit en viktig del av mitt liv. Det liksom trädgårdsarbete är bra terapi för själen och ett stort nöje. Inom skrivandets område har jag bl.a. skrivet en bok, på över 200 sidor, om en man som var en profil i bygden. Boken är baserad på hans egna anteckningar. Detta skedde för något år sedan och gjordes åt Bälaryds bygdegårdsförenings räkning.

För närvarande håller jag på och sammanställer minnen och upplevelser från mitt eget liv. Det kommer att handla mycket om min barndom, tankar och funderingar om livet, varför jag blev den jag blev – och kanske det viktigaste – blev jag den jag var tänkt att bli? Förmodligen kommer det nog också en del anekdoter och minnesbilder från mitt yrkesliv.

Att vara pensionär är alltså ett ”yrke” som omfattar mer än heltidsarbete. Så länge hälsan står bi är det ett underbart ”yrke”!

HemOmKontaktBöckerPoesikortFotopoesikortFotokortIngegärdProgramBildgalleri

Mina böcker

Mina kort